stamp-2

Děkujeme – využití finančního daru z dražby desek zesnulého DJ Loutky

Děkujeme – využití finančního daru z dražby desek zesnulého DJ Loutky

🙏VDĚČNOST I Z celého srdce děkujeme naší Bellisce Nikče Nikola Skondrojani ❤️ za obrovskou podporu, kterou v rámci splnění posledního přání svého zesnulého bratra DJ Loutka Forever poskytla našemu projektu Bellis – mladé ženy s rakovinou prsu v roce 2022.

📀V charitativní aukci desek se podařilo vybrat úžasnou částku, z níž se Nikča rozhodla jednu třetinu ve výši 483 670,- Kč věnovat na aktivity našeho projektu 🎀🙏zbylou část věnovala na pomoc onkologicky nemocným dětem.

První část tohoto daru jsme již vyčerpaly na tři opravdu prospěšné a smysluplné projekty↩️

📚 Částku ve výši 100 000,- Kč jsme využily na dotisk knihy Nejsi na to sama – průvodce rakovinou prsu. Tato kniha pomáhá tisíce nově diagnostikovaným ženám zorientovat se v nové životní situaci, která je s diagnózou rakoviny prsu čeká. O knihu si může každá pacientka napsat na e-mail: nejsinatosama@gmail.com a my ji poskytneme bezplatně.

“Tuhle knížku by měl lékař předepisovat úplně každé ženě, kterou tahle diagnóza postihne. Neskutečně moc mi pomohla. Zodpověděla mi na vše, co se mi honilo v hlavě a až zázračně mě dokázala uklidnit a povzbudit. Knížka se stala mým talismanem, nosila jsem ji vždy na chemoterapii i do nemocnice s sebou a vždy jsem tam našla útěchu.”

🎀 Částku ve výši 22 900,- Kč jsme využily na pořízení nového stanu, který využíváme na akcích pro veřejnost na výuku samovyšetření prsu a na šíření povědomí o důležitosti prevence rakoviny prsu. Ročně uspořádáme okolo 100 edukačních akcí a naučíme více než něž 8 000 žen a mužů, jak správně chránit svoje prsa. Samovyšetření prsu a prevence dokáže zachránit nejen prsa, ale hlavně život!

📅 Částku ve výši 50 000,- Kč jsme využily na vydání Charitativního kalendáře Bellissime 2023, na vytištění fotografií na vernisáž a slavnostní křest a na uspořádání Benefiční akce Bellisky 10 let spolu. Tato akce konaná v říjnu 2022 byla velkou podporou a pomocí pro ženy s rakovinou prsu z našeho projektu a jejich blízkých. Kalendář je nadějí a inspirací pro všechny ženy, že po náročná léčba rakoviny prsu lze zvládnout a žít plnohodnotný život a že projekt Bellis je pro ně bezpečným přístavem a podporující komunitou a na nic v souvislosti s onemocněním rakoviny prsu nejsou samy!

ℹ️ Zbývající část financí máme v plánu využít například na vytištění nové knihy 📚 s názvem Nejsi na to sama #2 – Průvodce životem po léčbě rakoviny prsu nebo na vznik nových epizod podcastu Bellis Pink Talks🎙část financí využijeme také na vznik nového spotu na výuku správné techniky samovyšetření prsu 🎥. Část financí plánujeme využít na krásný 🎨“art projekt”, na kterém se bude Nikola autorky a kreativně podílet a jehož cílem bude zvýšit povědomí o rizicích onemocnění rakoviny prsu, a také podpora všech, kterých se toto onemocnění dotýká.

O silném životním příběhu této skvělé a inspirativní ženy si můžete přečíst na našem webu↩️ https://www.bellisky.cz/pribehy/nikola-skondrojani/

DĚKUJEME🫶

#mybellisky

📸Na fotografii Nikola se svým zesnulým bratrem Michalem.