stamp-2

Bellisky a jejich kampaň Maminkou navzdory rakovině prsu v Událostech České televize

Bellisky a jejich kampaň Maminkou navzdory rakovině prsu v Událostech České televize

📺ČESKÁ TELEVIZE I Dnes – 9. září – Bellisky a naše kampaň MAMINKOU NAVZDORY RAKOVINĚ PRSU v reportáži v Událostech na Česká televize

🤰🏻V reportáži se dozvíte o riziku onemocnění rakoviny prsu u žen v těhotenství a v laktaci, o naší kampani a hlavně si můžete poslechnout příběh a zkušenost Bellisky Lucie Kmochové a její dcery Lucinky.
📈 Rakovina prsu v těhotenství se týkala před 10 lety jedné ženy na 10 000 porodů, aktuálně je to jeden případ na 3 000 porodů! Číslo se neustále zvyšuje. 80 žen ročně onemocní v laktaci, dalších několik desítek v průběhu těhotenství. U 12 % ze všech diagnostikovaných žen ročně se jedná o ženy v produktivním věku, tedy mladší 45 let!
📲Reportáž si můžete pustit zde v čase 50:01↩️
ℹ️Kampaní MAMINKOU NAVZDORY RAKOVINĚ PRSU chceme upozornit na riziko a nebezpečí diagnózy karcinomu prsu v těhotenství🤰🏻nebo laktaci🤱🏻V tomto období je onemocnění často diagnostikováno pozdě. Pokud je odhaleno včas, lze jej dnes úspěšně léčit!
🎀10 odvážných maminek, které si svůj život vybojovaly nejen pro sebe, ale i pro své děti, se rozhodly svůj příběh otevřeně sdílet a pomoci tak dalším mnoha ženám. Kampaní nechceme nikoho strašit, jen si přejeme, aby žena s každou bouličkou, kterou v období těhotenství nebo laktace objeví, navštívila lékaře a ten ji odeslal na vyšetření.
🫶Moc děkujeme Lucii a Lucince za sdílení svého příběhu v reportáži a moc děkujeme paní redaktorce Lea Surovcová za to, že se tématu věnuje, moc si toho vážíme🙏