stamp-2

Pěstuj se jako vzácnou květinu – Štěpánka Brožková

Pěstuj se jako vzácnou květinu – Štěpánka Brožková

🌸PĚSTUJ SE JAKO VZÁCNOU KVĚTINU I Rády bychom vám představily fotografii a zkušenost se sebevědomím z projektu Pěstuj se jako vzácnou květinu naší krásné Bellisky Štěpánky Brožkové🩷

“Moje sebevědomí ovlivnily předchozí těžké roky v nešťastném manželství a následným rozvodem. Poté, co jsem začala opět žít a mít radost z každého dne, jsem po roce začala pociťovat bolest a další kroky ukázaly, že mám rakovinu. Tu jsem ovšem vzala jako velkou životní výzvu, že o svou radost se nenechám připravit už nikdy a ničím, takže nemoc moje sebevědomí spíše posílila.”
“Moje víra v Boha, rodina a přátelé byli a jsou stále tady. Pokud jsem snad někdy cítila, že ztrácím půdu pod nohama, netrvalo dlouho a pokaždé tu byl někdo, kdo mě ujistil, že jsem silná, ale že si můžu dovolit být taky křehká a hlavně autentická. Mít ráda každý kousek svého těla a každou emoci, ať už se vlivem léčby změnilo cokoliv. A sílu mi dává vděčnost, která mi ukazuje, že mohu žít okamžikem a každým nádechem a výdechem.”
“Požádat o pomoc není projev slabosti, ale to, že se nevzdávám. Dovolit si být autentická je dar, který jsem dostala.”
ℹ️Cílem projektu Pěstuj se jako vzácnou květinu je zvýšení sebevědomí po náročné onkologické léčbě a pomoc cítit se ve svém těle dobře.
🌸Onkologická léčba bere nejen psychické, ale i fyzické síly.
🌸Chemoterapie i další léčba způsobí mnoho trvalých
následků a významně ovlivní kvalitu života ženy.
🌸Nemoc a léčba připraví ženu o vlasy, řasy, obočí, velmi často ji přidá mnoho kil navíc. Není výjimkou přijít o vaječníky nebo dělohu.
🌸Operace připraví ženu o prs/prsa/část prsa (.)(.) ➡️(x)(x). Zanechá hned několik jizev na těle, ale také na duši.
🌸Celá tato kombinace důvodů včetně strachu o život, strachu z návratu nemoci, způsobí opravdu velké zatížení psychiky a velmi negativně ovlivní sebevědomí ženy.
👗V rámci projektu si pacientky užívají řadu workshopů: stylistický, sebevědomí s psycholožkou, péči vizážistky, hair stylisty, skin care a make up poradenství, aromaterapii a workshop focení. Projekt bude pokračovat také na podzim, ale již teď s vámi chceme sdílet krásné fotografie z workshopu focení. Ke každé fotografii přidáváme osobní vzkaz nebo motto Bellisky.
⚛️Za každou fotografií stojí opravdu silný příběh.

📸 Foto: Kristýna Zuzová