stamp-2

Týká se vás téma mateřství / rodičovství a rakovina prsu? Pusťte si webinář s názvem “Náročnost výchovy a podpory dětí v době onkologické léčby”

Týká se vás téma mateřství / rodičovství a rakovina prsu? Pusťte si webinář s názvem “Náročnost výchovy a podpory dětí v době onkologické léčby”

🤱MATEŘSTVÍ A RODIČOVSTVÍ I Časté téma, které řeší 90% našich klientek, je mateřství a rodičovství. Onkologické onemocnění maminky významně zasáhne do chodu celé rodiny, navíc docela vysoké procento žen jsou svobodné maminky, nebo se jimi v průběhu léčby rakoviny stanou, muž jednoduše rodinu opustí…

👨‍👩‍👧‍👦Mateřství a rodičovství je velkým tématem pro všechny onkologické pacienty, ale pokud se onemocnění stane chronickým tzv. metastatickým, je to téma opravdu klíčové.

ℹ️Komunikace i dennodenní situace, které musí maminky, které jsou například na své děti samy a ještě ke všemu podstupují léčbu metastatického onemocnění, jsou opravdu hodně náročné. Někdy se stane, že maminka po léčbě nemá sílu si s dětmi hrát, nemá sílu s nimi udělat domácí úkol, nebo je ke svačině opět jen sušenka, protože na víc mamince nezbývají síly…i tohle je realita. Některým dětem se spolužáci smějí, že mají plešatou maminku, jiné děti kárá paní učitelka, aby neděsily ostatní tím, že jejich maminka má rakovinu, některé děti začnou enormně zlobit, protože na sebe chtějí upoutat pozornost, jiné se uzavřou do sebe…to je jen malý zlomek situací, se kterými se tyto maminky a hlavně jejich děti musí během léčby rakoviny prsu potýkat.

Proto jsme před létem poprosily našeho spolupracujícího onko-pychologa PhDr. Ing. Martina Pospíchala, Ph.D. o přípravu a realizaci webináře na toto téma.

🆕V úterý 10. září se uskutečnil online webinář s názvem “Náročnost výchovy a podpory dětí v době onkologické léčby”, kromě pana doktora Pospíchala na předem zaslané otázky našich Bellisek maminek odpovídaly dětské psycholožky Mgr. Kristína Tóthová a Mgr. Hana Kynkorová.

🫶Moc děkujeme za opravdu skvělý a přínosný webinář všem třem odborníkům. Těší nás, že naší iniciativu přivítali rodiče z dalších pacientských organizací a věříme, že se brzy k tématu podpory rodičovství během onkologické léčby vrátíme.

📲Z webináře vznikl záznam a všichni, koho toto téma zajímá, si ho můžete pustit. Záznam webináře si můžete pustit na tomto odkazu↩️

https://www.linkos.cz/pacient-a-rodina/mysliprotirakovine/webcasty/narocnost-vychovy-a-podpory-deti-v-dobe-lecby-zaznam-webinare/

#mybellisky