stamp-2

Vydáváme charitativní kalendář pro rok 2025 s názvem Příběh mého těla

Vydáváme charitativní kalendář pro rok 2025 s názvem Příběh mého těla

Když žena uslyší větu: „Je to zhoubný nádor prsu, rakovina prsu,“ během chvilky se jí obrátí životvzhůru nohama. A už nikdy nebude jako dřív. Čeká ji náročná cesta plná výzev, kterým se nikdy nechtěla postavit. Není to jen o vyčerpávající onkologické léčbě zachraňující a prodlužující jí život, chemoterapii, radioterapii, operaci, hormonální či biologické léčbě, ale také dalších nástrah v podobě trvalých následků nejen na těle, ale i na duši. Jizva po diagnóze karcinomu prsu je nesmazatelným důkazem cesty statečné ženy. Od strachu, přes obavy, nejistotu až po naději na uzdravení. Šrám na hrudníku je pouze jeden z mnoha, jež po sobě nemoc zanechala. Postavit se tváří v tvář smrtelnosti, čelit strachu, že se nemoc vrátí, přijít o vlasy, mnohdy přibrat kilogramy navíc, ztratit kondicia naučit se žít s novým tělem je nesmírně náročné pro všechny ženy. Pokud však chtějí chodit do práce, hledají nového partnera, touží zakládatrodinu nebo se o ni potřebují starat, jejich zranění bolí o to silněji, protože se dennodenně dotýká naší psychiky, ženství, sexuality a mateřství.

Každý rok onemocní rakovinou prsu v České republice okolo 7 800 žen. V léčbě nebo po jejím prodělání žije téměř100 000 pacientek. Bohužel okolo 1 700 žen ročně na tuto nemoc stále umírá. Toto nejsou jen statistická čísla, ale reálné příběhy jedinečných žen. Všem těmto pacientkám chceme kalendářem vyjádřit podporu, dodat jim odvahu a pomoci jim přijmout své tělo, na kterém jizvy vypráví příběh o tom, jak odvážné jsou a navždy budou.

Cílem charitativního kalendáře Bellis pro rok 2025 s názvem Příběh mého těla je ukázat všem ženám, že každápacientka po léčbě rakoviny prsu je neskutečně silná, krásná a jedinečná, a že její jizvy jsou důkazem statečnosti,nikoliv nedokonalosti těla.

Nafocením tohoto kalendáře bychom také rády šířily poselství o tom, že každá žena se může sama rozhodnout, jaká je pro ni nejlepší cesta. Pro některou to může být rekonstrukce implantáty, pro druhou rekonstrukce vlastní tkání, pro třetí tetování přes jizvu, nebo pro jinou zůstat bez prsa nebo bez obou prsou. Je pouze na ní, jakou cestu zvolí a jak dlouhý čas povede k rozhodnutí o její podobě. Žádná žena by se do něj neměla nechat nutit, protože je to jen a pouze jejívlastní tělo, o něž by měla pečovat s láskou a sebepřijetím. Každé rozhodnutí bude správné, protože bude její.

U každé fotografie naleznete QR kód, po jeho načtení si můžete přečíst příběh ženy, který daná fotografie vypráví.

Nejsi na to sama, my Bellisky jsme tady pro Tebe ♥

Foto: Lukáš DvořákLukáš Dvořák

Make up & hair styling: Martina Routková a Asya MeytuvMartina Meytuv

V kalendáři sdílí své příběhy a fotografie tyto krásné a odvážné ženy: Veronika Blahuta, Štěpánka Brožková, Jana Forst, Petra Hacková, Karolína Kavanová, Jarka Košťálová, Monika Krejčová, Petra Nyplová, Hana Samsonová, JiřinaSedláčková, Petra Svobodová, Amálie Votrubová, Nikola Zámečníková

 

Kalendář je možné si zakoupit na akcích Bellis nebo si o něj napsat na e-mail: nejsinatosama@gmail.com a rády vám ho zašleme poštou. Cena kalendáře je 450,- Kč (případně +150,- Kč poštovné a balné). Formát kalendáře je A2 a je vytištěn na křídovém papíře.